Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Bağdat Baharatla Ali Nazik

Bağdat Baharatla Ali Nazik

1

Bağdat Baharatla Ali Nazik Malzemeler:

2 adet patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1’er tutam
Bağdat kekik,
Bağdat karabiber,
Bağdat pul biber,
Bağdat nane
Tuz
50 gram tereyağı
200 gram kuzu eti

Bağdat Baharatla Ali Nazik Hazırlanışı:

Patlıcanları közledikten sonra soyun ve küçük küçük doğrayın. Çukur bir kabın içinde yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu çırpın. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada eritip kuzu etini kavurun. Tuzunu ve Bağdat baharatlarını ilave edip tatlandırın. Servis tabağına veya güvece patlıcanlı yoğurdu yayın, üzerine de tereyağında kavurduğunuz eti serpin. İsteğe göre közlenmiş domates, biberle de servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Ali Nazik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir