Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Yoğun Kahveli Pasta

Yoğun Kahveli Pasta

61

Yoğun Kahveli Pasta Malzemeler:

> Kakaolu pandispanya

> Sade pandispanya Pastacı

Kreması İçin:

> 250 ml. süt

> 50 gram un

> 70 gram toz şeker

> 1 adet yumurta

> 1 paket vanilya

> 200 ml. çırpılmış kremşanti

> 20 gram çözülmüş kahve

Üst Süslemesi İçin:

> Kırıntı çikolata

> Kekleri ıslatmak için 300 ml. kahveli şeker şurubu

Hazırlanışı:

Süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu soğuktan karıştırın. Sonrasında orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. 2 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuyup dinlenen pastacı kremasını mikserle çırpın, içine çözdürülmüş kahveyi ekleyin ve son olarak bu kremaya çırpılmış kremşantiyi katın. Pandispanyalarınızı 4 ince pata ayırın. Oluşan pandispanyaların içlerinden bir küçük boy çemberle yuvarlaklar çıkarıp, kakaolu içine sade, sade pandispanya içine kakaolu çıkan parçayı yerleştirin. Oluşan pandispanya katlarını kahveli şeker şurubuyla ıslatıp her bir kata hazırladığınız pastacı kremasından 1 cm kalınlığında sürün. Bu işeme pasta 4 kat oluncaya kadar devam edin. Kalan pastacı kremasıyla dış kısmını sıvayıp çikolata kırıntılarıyla süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir