Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Ekşili Dolma

by Yemek Zevki Editör
10 Şubat 2015
in Tarifler
478 15
0
Ekşili Dolma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

25

Ekşili Dolma Malzemeler:

> 200 gram dana kıyma

> 2 adet soğan

> 1 su bardağı ince bulgur

> Tuz, karabiber

> İkişer dal nane, maydanoz

> 1 yaprak erik veya kızılcık pestili (Avuç içi büyüklüğü kadar)

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı salça

> Yarım çay bardağı su

>Taze veya salamura asma yaprağı

Hazırlanışı:

Pestili sıcak suyun içinde bekleterek yumuşatın. Asma yapraklarını sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra süzüp iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. Kıymayı derin bir kaba alıp soğanları içine rendeleyin. İnce bulguru, tuzu, karabiberi, ince doğranmış yeşillikleri ilave edin. En son sıcak suda yumuşatıp ince ince kıydığınız pestili ekleyin. Hepsini birden iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımdan 1 tatlı kaşığı kadarını alıp asma yaprağının ortasına yerleştirin. Yaprağın her iki kenarından tutup sarma şeklinde sarın ve uçlarını içe doğru kıvırarak pişme sırasında iç malzemenin dışarı taşmasını engelleyin. Sarmaları tencereye dizin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip salçayı kavurun. Suyunu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Salçalı suyu sarmaların üzerine dökün. Sarmaların üzerini düz porselen bir tabakla örtüp pişerken dağılmasını önleyin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alın, isteğe göre süzme yoğurtla birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Ekşili DolmaEkşili Dolma HazırlanısıEkşili Dolma MalzemelerEkşili Dolma Tarifi
Previous Post

Ülker 9 Kat Tat Şimdi Küp Küp

Next Post

D Vitamini Eksikliği Besin Alerjisi Riskini Arttırıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
D Vitamini Eksikliği Besin Alerjisi Riskini Arttırıyor

D Vitamini Eksikliği Besin Alerjisi Riskini Arttırıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki