Avokadolu ve Mozzarellalı Salata Malzemeler:
4 top mozzarella peyniri
4 adet avokado
Yarım limonun suyu
4 dal taze soğan
4 dal taze reyhan
4 dal taze fesleğen
1 demet roka
Yarım demet kuzu kulağı
1 adet yeşil elma
1 adet domates
2 adet salatalık (tercihen Çengelköy salatalığı)
1 adet küçük boy göbek marul
Sosu İçin:
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Avokadolu ve Mozzarellalı Salata Hazırlanışı:
Sosu için; tüm malzemeyi küçük bir kavanoza aktarın. Kavanozun kapağını kapatıp sosu iyice çalkalayın, sosunuz hazırdır.
Avokadoların kabuğunu soyup dilimleyin, kararmaması için dilimlerin üzerlerine yarım limon suyu dökün.
Taze soğanları temizleyip irice doğrayın. Yeşil elmayı jülyen doğrayın. Salatalıkları ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Kuzu kulağını yıkayıp iyice süzülmesini sağlayın. Marulu da yaprak yaprak ayırın. Taze reyhanla fesleğeni de yıkayıp süzün. Mozzarella peyniri dışındaki tüm salata malzemesini geniş bir kapta harmanlayın. Sosunu döküp tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırıp en son mozzarella peynirini salata tabağının ortalarına yerleştirin. Hemen servis yapın.