Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Karadeniz Usulü Rize Kavurma

Karadeniz Usulü Rize Kavurma

12

Karadeniz Usulü Rize Kavurma Malzemeler:

> 1 buçuk kilo kuşbaşı doğranmış dana eti (dana kolundan seçilmiş olmalı)

> 200 gram iç yağı

> 1 çay bardağı ay çiçeği yağı

> Aldığı kadar su > 1 çorba kaşığı tuz

> 20 adet arpacık soğan

> 2 yemek kaşığı tereyağı

Karadeniz Usulü Rize Kavurma  Hazırlanışı:

Kuşbaşı doğranmış olan eti, iç yağı ve ay çiçeği yağını bir tencereye koyup kapağını kapatın ve yaklaşık 1 buçuk saat kısık ateşte pişmesini bekleyin. Etinizin sulandığını göreceksiniz, suyunu çekmesini bekleyip ardından eti aynı tencerede yavaş yavaş kavurmaya başlayın. Et zaten lokum gibi olmuş olacak. Kavrulmuş ete, üzerini geçmeyecek kadar su ve tuzun ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kavurmanın demlenmesini bekleyin. Ayrı bir tavaya aldığınız tereyağı kızdırın ve içine arpacık soğanları katın. Kavurduğunuz soğanların rengi atınca altını kapatın ve kavurmanıza ekleyin. Biraz dinlendikten sonra Rize kavurmanız hazırdır, afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir