Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

İrmikli ve Limonlu Kek

by Yemek Zevki Editör
02 Aralık 2014
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
İrmikli ve Limonlu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

5

İrmikli ve Limonlu Kek Malzemeler:

> 1 su bardağı irmik > 1,5 su bardağı süt

> 1 çorba kaşığı tereyağı > 200 gram tuzsuz lor peyniri

> 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

> 1 çorba kaşığı (tepeleme) file badem > 4 adet yumurta

> 1 su bardağı toz şeker

Kreması İçin:

> 1 kutu labne peyniri

> 2 çorba kaşığı fındık kreması

Üzeri İçin:

> Taze yaban mersini > Pudra şekeri

İrmikli ve Limonlu Kek Hazırlanışı:

Sütü sos tenceresine aktarın. Süt kaynayınca irmiği ve tereyağını ilave edin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırarak irmiğin sütü çekmesini sağlayın. Sütlü irmiği ocaktan alın, ılınınca portakal suyunu, lor peynirini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve vanilyayı ilave edin. Tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtalı karışım ile sütlü irmikli karışımı bir kapta birleştirin. En son file bademi ekleyip spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. İrmikli kek karışımını yağlanmış ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Kreması için; Labne ile fındık kremasını (veya ezmesini) bir kapta iyice karıştırın. İrmikli kekin üzerine fındık püresini yayın, taze yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servise hazır edin.

Tags: İrmikli ve Limonlu Kekİrmikli ve Limonlu Kek Hazırlanışıİrmikli ve Limonlu Kek Malzemeleriİrmikli ve Limonlu Kek Tarifi
Previous Post

Emsan’dan Yepyeni Ürün: Pıtırcık Çay Saati Takımı

Next Post

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

Yemek Zevki Editör

Next Post
Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki