Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Elmalı Yağsız Kek

by Yemek Zevki Editör
29 Kasım 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Elmalı Yağsız Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

51

Elmalı Yağsız Kek Malzemeler:

> 4 adet orta boy elma > 2 adet yumurta

> 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 su bardağı esmer toz şeker

> 1 su bardağı un > 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

> Bir tutam muskat rendesi > 1 paket kabartma tozu

> 1 paket vanilya > Pudra şekeri (Üzeri için)

Elmalı Yağsız Kek Hazırlanışı:

Kabuğunu soyup çekirdeklerini temizlediğiniz elmaları fındık büyüklüğünde doğrayın. Şekeri, yumurtaları ve tarçını mikser yardımı ile birkaç dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Hamuru çırpmaya devam edin. En son vanilyayı, ceviz içini, muskat rendesini ve elmaları ekleyin. Tahta bir kaşıkla veya spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak hamuru karıştırın. Çok az yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün, üzerini düzeltin. 160 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika kadar pişirin. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirerek ılık ılık servis yapabilirsiniz

Tags: Elmalı KekElmalı Kek HazırlanışıElmalı Kek TarifiElmalı Yağsız KekElmalı Yağsız Kek Tarifi
Previous Post

Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya

Next Post

Makowiec

Yemek Zevki Editör

Next Post
Makowiec

Makowiec

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki