Trabzon Usulü Ekşili Palamut Malzemeler:
> 300 gram palamut
> 20 gram mantar
> 20 gram kereviz
> 20 gram havuç
> 20 gram soğan
> 20 gram patates
> 1 dış sarımsak> Yarım limon
> 4 adet çeri domates
> 25 gram tereyağı
> 20 gram sıvı yağ
> 50 gram balık suyu
> Tuz, karabiber, defne yaprağı
Trabzon Usulü Ekşili Palamut Hazırlanışı:
Palamutları temizledikten sonra yuvarlak parçalar halinde kesin. Bütün malzemeleri bir kabın içinde harmanlayıp baharatları ilave edin. Güvecin alt kısmına sebzeleri koyun. Balıkları sebzelerin üzerine dizin. Balık kılçıklarından hazırladığınız balık suyunu ve tereyağını ilave ederek 190 dereceye ayarlı fırında 18 dakika süreyle pişirin.