Sonbaharın gelmesiyle birlikte, mevsim geçişlerinde zayıflayan vücut direncimizi nasıl koruyabiliriz ve hastalıklara karşı nasıl önlem alabiliriz soruları tekrar gündeme gelmeye başladı. Konuyla ilgili uzmanlar, tavuk suyunun insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak olduğunu, mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılaşılan hastalıklara karşı vücudu koruduğunu söylüyor.
Soğuk havaların kendini hissettirmeye başladığı sonbahar aylarında yediden yetmişe herkesi grip olma korkusu sarıyor. Mevsim geçişleri insan metabolizmasında bazı değişikliklere sebep olduğu için başta yorgunluk, kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları, ruhsal sıkıntılar gibi vücut savunma mekanizmasını zayıf düşüren birçok başka hastalığa davetiye çıkartıyor ve bunun sonucunda da soğuk algınlığına yakalanma riskini artırıyor. Bu hastalıklardan korunmak için sonbahar ve kış aylarında sağlıklı ve güçlü beslenmenin önemini vurgulayan uzman doktorlar, mineraller bakımından çok zengin olan tavuk suyu çorbanın, eklem ağrılarını hafiflettiği ve vücut kırgınlığının geçmesini sağladığı yönünde görüş birliğinde.
Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengin bir besin olma özelliğini taşıyor. İçerisinde bulunan B2, B6 ve B12 vitaminleri ise kas, sinir sistemi, büyüme ve gelişme, sindirim ve bağışıklık sisteminin gelişimi gibi vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlıyor. Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki B2, B6 ve B12 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Kış aylarında hem içimizi ısıtan hem de içindeki minerallerle vücudumuzu koruyan tavuk suyu çorbanın sinüsleri açmada ve nefesi alış verişini düzenlemede de etkili olduğu görülüyor.
Besin değeri ve kalitesiyle hem mide hem de kalp sağlığını koruyan tavuk eti insan sağlığını olumlu etkiliyor. Konuyla ilgili uzmanlar, tavuk etinin farklı pişirilme yöntemleri ve ürün çeşitliliğinin yanında, sağlıklı baharatlarla da lezzetlendirilebileceği görüşünde. Uzmanlar, geniş ürün yelpazesiyle genç yaşlı herkesin damak zevkine hitap eden tavuk etinin çeşitli baharatlar ve sağlıklı sos seçimleriyle iyi işlendiği takdirde hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçim olduğu yönünde görüş birliğinde.