Malzemeler:
> 2 adet büyük boy soğan
> 1 kilo kabak
> 1 tatlı kaşığı tuz
> 3 diş sarımsak
> 1 çay bardağı zeytinyağı
> 3 dal kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.