Ana Sayfa » Sağlık » Ramazan’da Su Ve Mineral Kaybının İlacı: Maden Suyu

Ramazan’da Su Ve Mineral Kaybının İlacı: Maden Suyu

madenRamazan ayının mevsim sıcaklıklarının en yoğun olduğu aylara denk gelmesiyle birlikte hem hava koşulları hem de aç kalınan sürenin uzunluğu, sağlıklı bireylerin bile sağlığını tehdit eder duruma getiriyor.

İftarla sahurun arasının bu kadar kısa olması nedeniyle yenilen yiyecekler ve içecekler midede şişkinlik yapıyor. Uzmanlar özellikle yaz aylarında vücudun mineral dengesini korumak ve gün içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile birlikte mineralleri de geri kazanmak için maden suyu içmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Maden suyu, oruç tutanların sindirim sistemi fonksiyonlarını destekleme ve dengelemesi nedeniyle önemli bir rol oynuyor. Özellikle oruç tutanlara bol sıvı tüketiminin yanında mutlaka maden suyu da tüketmeleri öneriliyor. Çünkü maden suyu, terlemeyle vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, gün boyu boş kalan ve dinlenen midenin iftar sonrası yorulmasını önleyip rahatlamasına da yardımcı oluyor.

İftardan Sonra Çay-Kahve Değil “Maden Suyu İçilmeli”

Beypazarı Maden Suyu Uzman Doktoru Mehmet Kundakçı: “Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi ve sıcaklarla birleşmesi nedeniyle artacak su gereksinimini karşılamada ve terlemeyle vücuttan atılan su ve mineral kaybına karşı maden suyu içilmesi sağlık için çok önemli. Sahur ve iftarda maden suyu içmek, içeriğindeki zengin mineral değerleri ve doğallığı ile içecek olarak kesinlikle iyi bir seçim olacaktır. Sahurda içilen maden suyu gün boyu ihtiyaç duyulan su ve mineral miktarını birlikte sağlar, sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle iftar sonrasında da içilebilir. İftardan sonra sürekli çay veya kahve içmek yerine maden suyu tüketiminin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca, İftar sofralarınız için hazırladığınız ayran veya meyve suyu gibi içecekleri su yerine maden suyu kullanarak hazırlarsanız hem farklı lezzetler yakalamış hem de vücudunuza daha fazla mineral almış olursunuz. “dedi.

OKU ➤  İş Dünyasının Lezzet Üssü: Şefik Döner

Besinlerin Yararlı Olabilmesi İçin Minerale İhtiyacı Var

Hücrelerin sağlıklı olabilmeleri ve fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için minerallere ihtiyaçları olduğunun altını önemle çizen Uzman Doktor Mehmet Kundakçı” Vitaminler gibi mineraller de vücudun enerji üretme, büyüme ve iyileşme gibi fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olurlar. Zira tüm enzim aktiviteleri mineral gerektirir. Yani vitamin ve diğer besinlerin vücuda yararlı olabilmesi için de minerallere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca maden suyunun içeriğinde bulunan demir, hastalıklara karşı direnci artırır, yorgunluğu azaltır ve kanın kırmızı hücrelerinin oksijenlenmesini sağlar. Yine içindeki kalsiyum da kemik ve dişlerin oluşmasında, sağlıklı olmasında son derece faydalı. “ açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir