500 ml. süt
50 gram tereyağı
Yarım çay bardağı un
1 kilo dana eti (tercihen but kısmı)
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Et Suyu İçin:
1 küçük parça dananın kaval kemiği
1 adet soğan
1 adet limon
1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Dana etini küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp çekene dek kavurun. Kapağını kapatıp ocaktan alın.
Ayrı bir tavada tereyağını yakmadan yarım çay bardağı unda kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Boza kıvamına gelene dek sürekli karıştırın. En son, önceden hazırladığınız etin suyundan birkaç kepçe kadar dökün, tuzu ve karabiberi serpin. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
Kavurduğunuz etleri de sosun üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar kızartın.
Et suyu için; Eti geniş bir tencereye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Et pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Köpükler azalmaya başlayınca kabuğu soyulmuş bütün soğanı, aynı şekilde bütün bir adet limonu ve sarımsağı ekleyin. Kaynatmaya devam edin.