Malzemeler
Hamuru İçin:
5 su bardağı un (tepeleme)
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tahin
Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Suyunu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın.
Tereyağını eritip ılıttıktan sonra tahinle birlikte karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamurdan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Hamur topunun da üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpip oklava yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde bir yufka elde edin. Yufkanın üzerine 3 yemek kaşığı kadar tahinli karışımdan sürün. Yufkayı rulo şekline getirip spiral şeklinde (gül şekli) sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Gül şeklindeki hamurları bir tepsiye dizin, üzerlerini streç folyoyla örtüp buzdolabında en az 6 saat bekletin.
Hamurları buzdolabından çıkartıp tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile pasta tabağından biraz daha büyük olacak şekilde hamuru açın. Tabanı geniş ve düz bir tavada veya sacda, her iki tarafı kızaracak şekilde pişirin.