Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Su Böreği

by Yemek Zevki Editör
25 Temmuz 2014
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Su Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2476Malzemeler:

– 125 gram tereyağı

– 30 gram margarin

– 5 tatlı kaşığı tuz (silme)

– 1 su bardağı süt

– 4 adet yumurta

– 4,5 su bardağı un (silme)

İç Malzemesi İçin:

– 300 gram tel peynir

– 200 gram ufalanmış beyaz peynir

– Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Tereyağını yakmadan eritin ve ılınmaya bırakın. Sütü, tuzu ve yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru, tezgahın üzerinde 60 cm’lik bir silindir şekline getirin ve bu hamurdan 12 eşit (mandalina büyüklüğünde) parça kesin.

Hamurları un serpilmiş tepsiye yan yana dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamuru açmak için tezgahın üzerine bir çorba kaşığı (her bir hamur için) kadar un serpin. Oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha ince bir hamur (çapı 45-47 cm kadar) açın.

Açtığınız yufkayı yağlı kağıtların arasında 5 dakika beklettikten sonra 5-6 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar (fokur fokur kaynamalı) suyun içine atın. 30 saniye sonra soğuk su dolu kabın (her hamurdan sonra suyun soğuk olması gerekiyor) içine atıp birkaç saniye sonra çıkartın.

Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı (tepsinin şeklini alıncaya kadar kenarlarından içine doğru) yayın. Eritilip ılınmış tereyağından üç yemek kaşığı yayın. Bu işleme altıncı yufkaya kadar aynı şekilde devam edin. Altıncı yufkanın üzerine tel tel ayrılmış peynir, ufalanmış beyaz peynir ve irice doğranmış maydanoz karışımını yayın. Kalan altı yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üst üste serin. En son katına kalan yağı dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar 45-50 dakika pişirin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Girit Usulü Deniz Börülcesi

Next Post

Elbasan Tava

Yemek Zevki Editör

Next Post
Elbasan Tava

Elbasan Tava

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki