1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık biber
1 adet domates
100 gram kuru erik
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı esmer bulgur (pilavlık)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup kabuklarını ayırın ve içlerini yemeklik doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün.
Zeytinyağını tencereye alın. Soğanı ve sarımsağı bir miktar tuz eleyip soteleyin. Salçayı ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip ezilinceye kadar kavurun.
Süzdüğünüz bulguru tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın, kuru erikleri ekleyin. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Biberi yıkayın, sapını çıkartıp içini boşaltın. harcı çok sıkıştırmadan paylaştırın.
Dolmaları ufak bir tencereye yerleştirin (aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin). Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte dolmalar yumuşayıncaya kadar arada suyunu kontrol ederek pişirin.Ilık ya da soğuk servis yapın.