Bisküvili Karışım İçin:
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı
1 kahve fincanı vişne suyu
1 çorba kaşığı fındık içi
Kaymaçina İçin:
4 su bardağı süt
8 çorba kaşığı toz şeker
6 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış tereyağını, vişne suyunu ve fındık içini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Hamuru, kelepçeli kek kalıbının tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.
Sütü, nişastayı ve toz şekeri soğukken çırpıp ocağa alın. Ilınıncaya kadar ocakta tutun. Rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Karışımı bisküvili karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından alın, oda ısısında soğuyunca üzerine isteğe göre vişne veya çilek marmeladı yayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra istediğiniz gibi dilimleyerek servise hazır edin.
Servis önerisi:
Kayısı marmeladı, orman meyveleri, macaron, taze nane yaprakları…