Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Cantık Tava Lokumu Tarifi

Cantık Tava Lokumu Tarifi

2444

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket Yuva Poğaça Karışımı

500 gram un

140 gram margarin

1 adet yumurta

280 gram ılık su

İç malzemesi için:

300 gram kıyma

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet küçük boy soğan

2 adet rendelenmiş domates

1 küçük kase doğranmış

Frenk soğanı veya maydanoz

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Unu ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (un ve margarin kum haline gelene kadar) harmanlayın. Yumurtayı ekleyin. Ilık suda bir paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için; soğanı kıyıp sıvı yağda kavurun. Kıymayı ve rendelenmiş domates sosunu ekleyip 10 dakika daha suyunu iyice çekene dek kavurun. En son tuzu, baharatı ve doğranmış Frenk soğanını ilave edin. İç malzeme hazırdır.

Hamurdan yaklaşık 40’ar gramlık parçalar koparın. Her parçayı elinizle açıp ortasına iç malzemeden birkaç çay kaşığı kadarını paylaştırın. Özenle kapatarak pürüzsüz bir şekilde toplar elde edin. Hamurları yağlanmış derin bir kek kalıbına yan yana dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

OKU ➤  Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir