Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Zeytinyağlı Enginar

by Yemek Zevki Editör
03 Haziran 2014
in Pratik Yemekler
478 15
0
Zeytinyağlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

enginar

Malzemeler:
> 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un
> 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç
> 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu
> 1 çorba kaşığı nar tanesi
> 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Humus İçin:
> 100 gram nohut > 1 litre su
> 90 gram tahin > 60 gram limon suyu
> Tuz, kimyon

 

Hazırlanışı: Humus için; Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp tahini, limon suyunu, tuzu ve kimyonu ekleyerek yoğun bir püre haline getirin. Enginarları tencereye aktarın. Unu serpin. Limon suyunu, üzerini örtecek kadar suyu, havuçları, arpacık soğanları, tuzu ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına önce humusu yayın. Üzerine dörde bölünmüş enginarı yerleştirin. Kalan sebzeleri dekoratif bir şekilde serpin. İsteğe göre nar taneleri, dereotu ve birkaç damla nar ekşisi eşliğinde servise hazır edebilirsiniz.

 

Tags: dünya mutfaklarıyöresel yemekler
Previous Post

Özsüt Dondurma Zamanı Geldi

Next Post

Ülker Golf Ramazan sofralarına Maraşım Türk Tatları serisiyle lezzet katacak

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ülker Golf Ramazan sofralarına Maraşım Türk Tatları serisiyle lezzet katacak

Ülker Golf Ramazan sofralarına Maraşım Türk Tatları serisiyle lezzet katacak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki