Türkiye’nin lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), çikolatayı sevmekle kalmayıp mükemmel çikolata yapmanın sırlarını öğrenmek isteyenler için “Artisan Çikolata Yapımı” programını hazırladı. Amatör ya da profesyonel herkesin katılabileceği, 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek program, katılımcılara çikolata yapımının tüm inceliklerini ve farklı çikolata reçetelerini öğrenme fırsatı sunuyor.
Türkiye’de 2004 yılında kurulan ve profesyonel eğitim anlayışıyla dünyanın en iyi mutfak okullarından biri olarak kabul edilen Mutfak Sanatları Akademisi, uzmanlığını “Artisan Çikolata Yapımı” programı ile çikolata tutkunları ile buluşturuyor.
MSA’nın Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Eğitmeni Soner Göksu tarafından verilecek olan “Artisan Çikolata Yapımı” programı, 3 gün sürecek toplam 18 saatlik eğitimden oluşuyor. 16 kişinin katılabileceği eğitim programında; “çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme teknikleri”, “kalıplama ve ganajdan trüf yapımı”, “kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme teknikleri”, “draje, marshmallow, marzipan, krokan yapımı ve bu ham maddelerin çikolata ile nasıl birleştirileceği”ne dair bilgiler verilecek. Katılımcılar program süresince her gün farklı reçeteler uygulayarak, orman meyveli trüf çikolatadan pralin sütlü badem drajeye kadar çeşitli çikolataların yapımını birebir deneyimleme fırsatına sahip olacak.
Çikolata tutkunlarının; butik pastane, restoran, cafe gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanlarının; çikolata konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ve mezunlarının katılabileceği programda; Artisan Çikolata Yapım seti, önlük seti ve reçetelerin yer aldığı Artisan Çikolata Yapımı ders kitabı katılımcılara hediye edilirken eğitim sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecek.