Malzemeler:
200 gram kurutulmuş domates
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 küçük kase yeşil zeytin
1 küçük kase siyah zeytin
1’er çorba kaşığı kimyon, kişniş tohumu, pul biber, kuru kekik, sumak
5 diş sarımsak
Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri suda en az 6 saat kadar bekletin. Zamanınız yoksa kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sarımsakları soyup geniş bir bıçak yardımı ile ezin. Kişniş tohumunu küçük bir tavada birkaç dakika kadar kavurun. Zeytinleri, çekirdeklerini temizleyip ince ince kıyın. Zeytin ve zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarın. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline getirin. En son, kıydığınız zeytin karışımını ekleyin. Sosu kavanoza aktarın, sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.