Malzemeler:
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
2 diş sarımsak
350 gram bonfile et
150 gram mantar
35 gram dana bacon
1 adet orta boy soğan
1’er adet renkli dolmalık biber
1 çay kaşığı kuru kekik
1-2 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Servis İçin:
Tortilla hamuru
Avokado sos
Acılı sos
Mayonezli sos
Hazırlanışı:
Geniş bir tavada ayçiçeği yağını ısıtıp sarımsakları birkaç dakika kadar çevirin. Üzerine jülyen doğranmış bonfile eti, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp doğranmış dana bacon’ı ekleyin. Etler yumuşayınca jülyen doğranmış biberleri de ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Yemeği ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzu, baharatı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Servis boyunca sıcak durması için isteğe göre ısıya dayanıklı ve önceden ısıtılmış volkanik çukur kabın içinde servise hazır edin. İsteğe göre tortilla hamurunun arasına sos sürüp etle harmanlayabilirsiniz.