Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Kırmızıbiber Çorbası

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
468 25
0
Kırmızıbiber Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1925

Malzemeler:

1 adet soğan

8 adet adaçayı yaprağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

500 ml. tavuk suyu

5 adet büyük boy kırmızı kapya biber

1 çay kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çay kaşığı kaşığı kimyon

2 adet defne yaprağı

1 dal kereviz sapı

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

2-3 dal taze fesleğen yaprağı

3-4 dal maydanoz yaprağı

Tuz, karabiber

100 gram yoğurt

Hazırlanışı:

Kapya biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra irice doğrayın. Zar şeklinde doğranmış 1 çorba kaşığı kadarını da daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ve ufalanmış adaçayı yapraklarını kavurun. İrice doğradığınız kapya biberlerini ekleyin. Tuzu, sarımsağı, defre yapraklarını, kimyonu, şekeri ve baharatını ilave edin. 5 dakika daha sote edin. Daha sonra kaynar tavuk suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Biberler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alın, defne yapraklarını tencerenin içinden alın. Çorbayı blender yardımı ile püre haline gelene dek çırpın. Çok ince kıyılmış kereviz sapını, rendelenmiş limon kabuğunu, ayırmış olduğunuz kapya biberleri,irice doğranmış maydanozları, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın.

Servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre her servis için 1 kaşık süzme yoğurt, kıyılmış fesleğen, çok ince kıyılmış yeşil ve kapya biber, maydanoz yaprakları ve zeytinyağı ilavesi ile çorbanızı tatlandırın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tags: Çorba
Previous Post

Kenwood İle Annelerin Hayatı Artık Çok Pratik

Next Post

Pilav

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pilav

Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki