Malzemeler
Marine İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı kuru kekik
1 Çay Kaşığı kuru kekik
Yarım çay kaşığı kaba deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
6 adet tavuk budu derisiz, her biri 100 gram
Sos İçin:
1 adet büyük tatlı biber
125 gram ekşi krema (20%)
1 adet büyük avuç taze kişniş
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy sarımsak
Yarım çay kaşığı çekilmiş kimyon
Yarım çay kaşığı kaba deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Salata İçin:
1 baş romana salatası, ince şeritler halinde kesilmiş
100 gram sarı veya mavi tortilla cipsi
300 gram olgun domates, orta boy kare şeklinde doğranmış
2 adet olgun avokado, küpler halinde doğranmış
250 gram siyah fasulye (kutu) yıkanmış
Hazırlanışı
Marine karışımı için; Malzemeleri küçük boy bir kapta karıştırın. Tavuk budunu ekleyin ve birkaç kez marine içinde çevirin. Üzerini kapatın ve 30-60 dakika buzdolabında bekletin.
Izgarayı doğrudan orta ısıya hazırlayın. Izgarayı fırça ile temizleyin. Kırmızıbiberi doğrudan orta ısı üzerinde arada bir karıştırarak kapak kapalı konumda kabuğu kararıncaya ve kabarıncaya kadar 8-10 dakika ızgara edin. Bir kaba koyun, streç film ile üzerini kapatın ve 10 dakika buharını çıkarmasını bekleyin. Dikkatlice kabuğu soyun, sapını ve tohumlarını temizleyin ve biberi diğer sos malzemeleri ile birlikte bir blenderde püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Bir tabak üzerine romana salatası döşeyin. Cips, domates, avokado ve fasulyeleri ayrı, ayrı üzerine hizalayın. Tavuk budunu marine sostan çıkarın ve doğrudan orta ısı üzerinde kapak kapalı konumda 8–10 dakika çatal batırılınca şeffaf sıvı çıkıncaya kadar ızgara edin. Bir veya iki kez çevirin. Eti parmak kalınlığında dilimler halinde doğrayın ve tabağın ortasına koyun. Sosu servis etmeden hemen önce salata üzerine dökün.