Malzemeler
2 bağ kuzukulağı
1 bağ roka
Çeyrek bağ nane
2 adet salatalık
Yarım havuç
Yarım su bardağı Erzincan tulum peyniri
Yarım çay bardağı Erzincan dut kurusu
Yarım çay bardağı siyah kuru üzüm
Yarım çay bardağı sarı kuru üzüm
15 adet taze veya kurutulmuş böğürtlen
Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi
Çeyrek kırmızı lahana
Limon
Sosu İçin:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
6 adet cherry (küçük) domates
Hazırlanışı
Kuzukulağı, roka ve naneyi yıkayıp, ayıkladıktan sonra orta büyüklükte doğrayın. Salatalığı yarım ay şeklinde doğrayın. Hepsini bir kapta yeşillikler ezilmeyecek şekilde karıştırın. Havucu rendeleyip veya julyen doğrayıp süslemek için kullanmak üzere bir kaba alın. Üzüm çeşitlerini, cevizi, böğürtleni ve dutu salatanın üzerine serpin. Erzincan peynirini küpler halinde salatanın üstüne ekleyin. Cherry (küçük) domatesleri ikiye bölerek salatanın üzerine ekleyin. En son olarak havucu ve doğradığınız kırmızı lahanayı salatanın en üstüne ekleyip, salatanın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisini dökün. Limon ile süsleyerek servis edebilirsiniz.