Malzemeler
400 gram kuzu eti
200 gram arpacık soğan
4 diş sarımsak
50 gram tereyağı
50 gram sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet defne yaprağı
100 gram çeri domates
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Kapağı İçin:
Un
Su
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içerisine sıvı yağ, salça ve baharatları koyup, içine dinlendirilmiş kuzu etini ekledikten sonra marine edin. Soğan, sarımsak ve domatesleri de katıp hepsini harmanlayın. Testinin zeminine 50 gram soğan koyduktan sonra harmanladığınız et ve sebzeleri doldurun. En üst kısmına kalan soğanları ekleyin. Un ve suyla hazırladığınız ve kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde ettiğiniz hamur ile testinin ağzını kapatın. Önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırında ortalama 1.5 saat süreyle pişirin. Küçük bir çekiç yardımıyla testiyi kırıp servis aşamasına geçebilirsiniz.