Malzemeler
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1-2 adet pırasa
2 diş ince kıyılmış sarımsak
6-7 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet rendelenmiş havuç
Yarım demet semizotu
3 adet çubuk tarçın
2 su bardağı tavuksuyu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanı piyazlık doğrayın. Pırasayı ve semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanı, pırasayı, sarımsak ve bademi tereyağında kavurun. Rendelenmiş havuç, semizotu ve çubuk tarçınları ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamış tavuk suyu, bulgur, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp pilavı dinlendirmeye bırakın. Demlendikten sonra servis tabağına alıp sıcak servis edin.