Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Keçi Peynirli Salata

by Yemek Zevki Editör
04 Mart 2014
in Salata Tarifleri
473 20
0
Keçi Peynirli Salata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1484

Malzemeler

300 gram yeşil mercimek.

40 gram sıvı yağ

1’er adet California biber (kırmızı ve sarı)

5 gram rosemary

5 gram taze kekik

1 adet kuru soğan

300 gram ıspanak

40 gram parmesan peyniri

10 gram üzüm sirkesi

50 gram zeytinyağı

15 gram tane hardal

80 gram keçi peyniri

Yarım limon

Hazırlanışı:

Mercimek için; Bir tencerede sıvı yağ ve soğanı kısık ateşte soteleyin. Daha sonra yeşil mercimeği de içine atıp kavurun. Taze kekik ve rosemaryi bir pişirme ipi ile bağlayıp içine atın. Su ilave ederek çektirin. Pişirdikten sonra bir tepsiye dökerek dinlenmeye alın. Biberleri ızgarada közleyin. Kabuklarını soyarak julyen doğrayın. Mercimeğin içerisine ilave edin. Tane hardal, zeytinyağı, limon ve sirkeyle beraber karıştırıp hafif ekşimsi bir tat elde edin.

Ispanakları köklerinden ayıklayıp sadece yaprakları kalacak şekilde hazırlayın. Bir kap içerisinde ıspanakları, zeytinyağı, limon ve tuz ile tatlandırın.

Çukur bir tabak içerisine hazırladığınız mercimeği koyun. Üzerine keçi peynirini küp küp doğrayın. Ispanakları üzerine kat kat dizin. Arzunuza göre üzerine son olarak parmesan rendeleyebilirsiniz.

 

Tags: salatalar
Previous Post

Samosa Böreği

Next Post

Tarçınlı Bulgur Pilavı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tarçınlı Bulgur Pilavı

Tarçınlı Bulgur Pilavı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki