Malzemeler
1 adet burger ekmeği
Köftesi İçin:
140 gram köftelik kıyma (kalın çekim)
4 gram tuz.
2 gram karabiber
Yarım yumurta
Sosu İçin:
2 gram köri baharatı
40 gram istiridye mantarı.
20 gram tereyağı
80 gram krema
3 gram tuz
1 gram karabiber
10 gram rokfor peyniri (Blue cheese)
Hazırlanışı:
Bir tavada ince doğranmış mantarları tereyağı ile soteleyin. Daha sonra peynir, krema ve köri baharatını ilave edip koyu bir sos elde edin. Arzu edilirse dereotu veya maydanoz ilave edilebilir. Ekmeğin altına karamelize soğanı sürün. Üstüne burger köftesi ve onun üzerine de elde ettiğiniz sosu döküyoruz.
Sos için; Terayağını tavada eritin, mantarları soteleyin. Ardından peyniri, baharatları ve kremayı ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Karamelize soğan için; Soğanları ince kesim piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine bir miktar esmer şeker ilave edin. Son olarak
balsamik sirke ilave edin.