Malzemesi
• 1 kilo kalın pırasa
• 200 gram kıyma
• Yarım su bardağı ince bulgur
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 tutam maydanoz
• 1 tutam nane
• Tuz, karabiber, pul biber
• 1 çay bardağı su
• 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pırasa Dolması Tarifi:
1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca kesin. Bol kaynar suda
hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
2. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, nane, salça, tuz
ve baharatları yoğurun.
3. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kanarına iç malzemeyi
koyun. Muska şeklinde katlayın. Tencereye dizin. Üzerine
yeterince su, tuz, ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Kısık
ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
4. Sıcak servis edin. Arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt
gezdirerek de servis edebilirsiniz.
şu kilo plerbomi olmasa her istediğimizi yiyebilsek keşkearada böyle kaçamaklar iyi olur nefis olmuş pide ellerine sağlık arkadaşım