• 2 adet domates
• 1-2 adet taze acı kırmızı biber (Saman Dağı Biberi)
• 1-2 adet tatlı yeşil biber
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet küçük boy soğan (Tercihen beyaz Gaziantep soğanı)
• Kırmızı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayın)
• İsot (Damak tadınıza göre ayarlayın)
• Tuz
• 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve domatesleri zar şeklinde çok ince doğrayın. Biberleri de çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve tuz ile ovun. Maydanozu da kıyın. Sos için; Zeytinyağını ve nar ekşisini karıştırın ve sonra salata malzemesi ile iyice karıştırarak tatlandırın. Damak tadınıza göre isotu, pul biberi ekleyerek ayarlayın. En son tuzunu ekleyin, tekrar karıştırın.