Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Tavuk Kokoreç

Tavuk Kokoreç

0203Malzemeler:
• 250-300 gram tavuk göğüs eti
• 3-4 adet yeşil sivri biber
• 2 sap yeşil soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 3 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Tuz, karabiber
• 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 3 adet lavaş

Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etlerini haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. İnce doğranmış biberleri bir tavada sıvı yağda kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edin. Domates ve biber salçasını da ekleyin. Kimyon ve kekiği de katıp soteleyin. Tavukları ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek sotelemeye devam edin. Küp doğranmış domatesleri ve doğranmış yeşil soğanları da katarak tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırarak sotelemeyi bitirin. Lavaşla servis yapın.

OKU ➤  Doğa, Uluslararası İnteraktif Medya Ödülleri’nde sınıfının en iyisi seçildi!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir