Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Etli Shorba

Kuzu Etli Shorba

0182Malzemeler:
• 700 gram kuzu eti
• 2 adet büyük boy soğan
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 adet çubuk tarçın
• 500 gram yoğurt
• 5-6 dal dereotu
• 1 dal kereviz sapı

Hazırlanışı:
Soğanları soyup kıyın. 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritip soğanı iyice eriyene dek pişirin. Eti ilave edin. Suyunu çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Kalan 1 çorba kaşığı margarini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Tarçın çubuğunu ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa arada bir kontrol ederek sıcak su ekleyebilirsiniz. Ayrı bir yerde yoğurdu iyice çırpın. Kıyılmış kereviz sapını ve irice doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırın. En son 1 kahve fincanı kadar sıcak su ilave ederek karışımı ılıştırın. Yoğurtlu karışımı Emsan Duracast Tencereye azar azar ilave ederek hızlıca çırpın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Tuzunu ve kimyonu ekleyip tatlandırın. İçindeki tarçın çubuğunu çıkartın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Teppenyaki Bonfile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir