Malzemeler:
• 1 kilo dana ciğeri
• 500 gram bezelye
• 200 gram dana prosciutto
• 750 gram patates
• 350 gram tereyağı
• 350 ml. krema
Hazırlanışı:
Dana ciğeri
Ciğerlerin üzerindeki zarları temizleyin. 1,5 cm. kalınlığında dilimledikten sonra tuzlayın. Tavayı ısıtıp içine az ayçiçeği yağı ekleyin. Tuzladığınız ciğerlerin her iki tarafını tavada birer dakika karamelize edin. Ceviz büyüklüğünde tereyağı ekleyip bir dakika daha pişirin.
Bezelyeler
Tencerede bol miktarda tuz ilave edilmiş suyu kaynatın. (Yeşil sebzeleri pişirirken su deniz suyu kadar tuzlu olmalıdır.) Bezelyeleri kaynar suya atmadan önce, buzlu suyu hazır edin. Bezelyeleri 1 dakika kadar haşlayın ve hemen buzlu suya atın. Servis etmeden önce hafif tereyağıyla tavada ısıtın.
Patates püresi
Tencereye soğuk suyu aktarın. Bir tutam tuzu ekleyip patatesleri kabuklarıyla birlikte pişirin. Soğumadan kabuklarını soyun. Bir elek veya süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve kremayı ısıtın. Bu karışıma yavaş yavaş püreyi ekleyin. Sonra tekrar elekten geçirin.
Dana prosciutto
Dana prosciuttoları ince-uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri orta ateşteki bir tavada pişirin.