Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fillet Mignon, Üzümlü Kırmızı Lahana, Karamelize Soğan ve Kekikli Patatesle

Fillet Mignon, Üzümlü Kırmızı Lahana, Karamelize Soğan ve Kekikli Patatesle

0174Malzemeler:
• 1 kilo fillet mignon
• 750 gram patates
• 350 gram tereyağı
• 350 ml. krema
• 2 adet soğan
• Taze kekik (1 dal)
• 1 adet kırmızı lahana
• 100 gram çekirdeksiz kuru sarı üzüm
• 2 adet portakal
• Fillet mignon sosu
• Hazırlanışı
• Et
Hazırlanışı:
Etlerin üzerindeki zarları bir fileto bıçağıyla temizleyin ve etleri 1 cm. eninde dilimleyip pişirin.
Kırmızı lahana
Lahanayı dört eşit parçaya ayırın. Sert olan kök kısmını kesip atın. Kalın damarları temizledikten sonra ince ince doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp az zeytinyağı ilave edin. Lahanaları ekleyin. Rengini değiştirmeyecek şekilde karıştırarak kavurun. Ceviz büyüklüğünde tereyağı ekleyin. Portakalları sıkıp suyunu tencereye ilave edin. (Portakal kabuğundan biraz tıraşlayarak ekstra aroma vermesi için ekleyebilirsiniz.) Lahanaları yumuşayana kadar pişirin. Servis etmeden on dakika önce kuru üzümleri ekleyin.
Karamelize soğan
Soğanları ince ince doğrayıp az zeytinyağı ile tavada kavurun.
Bir süre sonra misket büyüklüğünde tereyağı ekleyin. Kısık ateşte soğanlar karamelize olana ve doğal şekerlerini bırakana kadar bu işleme devam edin.
Patates püresi
Tencereye soğuk suyu aktarın. Bir tutam tuz ekleyin ve patatesleri bu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğumadan kabuklarını soyun. Bir elek veya süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve kremayı ısıtın. Bu karışıma yavaş yavaş püreyi ekleyin. Sonra tekrar elekten geçirin. Tuzunu ayarlayıp karamelize soğanı ve taze kekik yapraklarını ekleyin.
Servis tabağına üç kaşık patates püresinden yerleştirin. Her birinin üzerine birer dilim et ve lahana yerleştirin. Üzerine sıcak fillet mignon sosu döküp servis yapın.

OKU ➤  Shorba Kuzu İncik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir