Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Pesto Sos

by Yemek Zevki Editör
17 Ekim 2013
in Sebze Yemekleri
483 10
0
Pesto Sos
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pesto_sosMalzemeler:

4 demet fesleğen

1 su bardağı sızma zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

5 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin.

Pesto:

İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan Liguria bölgesindeki Cenova sahil şeridinden çıkan pesto; ezmek, dövmek anlamına geliyor. Pesto sos, anlamından da anlaşılacağı gibi malzemelerin ezilerek sos haline getirilmesiyle hazırlanıyor. Geleneksel anlamda pesto ses denilince akla taze fesleğen, parmesan ve çam fıstığından hazırlanan fesleğen pestosu gelir. Oysa hiç fesleğen kullanmadan bile farklı malzemelerden pesto hazırlamak mümkündür. Bu çok özel sosun ana malzemelerini genellikle fesleğen, sarımsak, maydanoz, parmesan veya herhangi bir sert peynir, çam fıstığı, fındık, ceviz ve zeytinyağı oluşturur. Bunlara ek malzemeler ilave ederek çok farklı soslar hazırlanabilir. Pesto sos en çok makarnalar ile sunulsa da et, tavuk, balık, karides, patates ve salatalarla da sık sık kullanılır. Çok da iyi sonuç verir. Bir parça pesto sos ile en sıradan sandviçi bile bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Banana Split

Next Post

Havuç Turşusu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Havuç Turşusu

Havuç Turşusu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki