Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Külbastı

by Yemek Zevki Editör
01 Ekim 2013
in Et Yemekleri
478 15
0
Kuzu Külbastı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kuzuMalzemeler:

800 gram kuzu eti

4 dal taze biberiye

4 dal taze kekik

2 adet domates

4 adet sivri biber

4 adet patlıcan

100 gram tereyağı

200 gram un

1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri

Tuz, beyaz toz biber

4 dilim milföy hamuru

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Kuzu etini çukur bir kaba alın. Taze biberiyeyi, taze kekiği ve zeytinyağını ilave edin. Kapağını kapatın bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar eti dinlendirin.

Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Fırında veya ocağın üzerinde közleyin. Kabuğunu soyup içini çıkartın ve çatalla ezin. Tuzunu, tereyağını, baharatını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek tatlandırın.

Eti dinlendirdikten sonra ızgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Milföy hamurunu servis tabağına alın, içine közlenmiş patlıcan karışımını, üzerine de eti yerleştirin. Bu yemeği ızgarada kızartılmış domates ve biberle birlikte servis edebilirsiniz.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kurban Bayramı Sofralarına Emsan Daily Bıçak Seti İle Hazırlanın

Next Post

Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu

Yemek Zevki Editör

Next Post

Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki