1 demet taze soğan
2-3 adet havuç
100-150 gram taze mantar
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı et suyu ya da sade su
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
100 gram ceviz içi
250 gram bulgur
1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı
Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi jülyen şeklinde kesin. Sarımsakları soyup ezin.Mantarları temizleyip büyük parçalar halinde limonlu suya doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağı karışımında mantarları çevirin.Sarımsak, havuç ve biberi ilave edin.Ardından taze soğanları ilave edin.Malzemeleri kavurduktan sonra bulgura suyunu tuzunu katın. Ateşin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin.Demlenmeye bırakın.İri kıyılmış cevizleri de atıp servise hazır hale getirin.