Ana Sayfa » Sağlık » Okulda Enerji Kaybı ve Hastalık Riskine Karşı Her Gün Bir Bardak Meyve Suyu

Okulda Enerji Kaybı ve Hastalık Riskine Karşı Her Gün Bir Bardak Meyve Suyu

meyveMeyve sularının sağlıklı beslenmede özel bir yeri olduğunu söyleyen uzmanlar, okulların açılması ile birlikte nezle grip gibi mevsimsel hastalıkların da boy gösterebileceğine dikkat çekiyor ve hastalıklardan korunurken enerji kazanmak için vitamin kaynağı meyve sularının içilmesini öneriyor.

Uzun yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte çocuklar okula geri döndü. Uzmanlar da sonbaharın gelmesi ile yayılabilecek mevsimsel hastalıklardan korunmak gerektiğine dikkat çekiyor. Bu dönemde, beslenme çantalarında yerlerini alan meyve suları, öğrencilerin, gün içinde enerjik kalmasını ve hastalıklardan korunmasını sağlıyor.

Mevsim değişimi ile birlikte gribal enfeksiyonların da arttığını belirten uzmanlar, düzenli meyve suyu içmenin hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğünü belirtiyor. Özellikle okullarda kolayca yayıldığı bilinen mevsimsel ve gribal hastalıklardan korunmak için öğrencilerin sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması gerektiğini belirten uzmanlar, vitamin, antioksidan ve mineral açısından zengin meyve sularının tüketilmesini öneriyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, meyve sularının beslenme çantalarının eksilmez besini olduğunu belirtiyor. Öğrencilerin okulda enerji kaybı yaşamaması için meyve sularının önemli olduğunu söyleyen İnanç “Okula dönüş ile öğrencilerin fiziksel ve zihinsel aktiviteleri artıyor bu nedenle okul dönemlerinde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuluyor. İçeriğinde doğal şekerleri muhafaza eden meyve suları kaybedilen enerjinin yeniden kazanılması için önemli bir kaynak oluşturuyor. Ayrıca okulların açılması ve mevsim değişikliği ile birlikte ortaya çıkacak virütik hastalıklardan korunmak için de meyve suları doğal bir çözüm oluşturuyor. Bu nedenle öğrencilerin beslenme çantasında her gün mutlaka bir kutu meyve suyu bulunmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Meyve sularının özelliklerini ve sağlığa yararlarını anlatan İnanç sözlerine şöyle devam etti; “Örneğin bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor ve gribal hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Kayısı suyu ise içerdiği yüksek oranda A ve C vitaminleriyle dayanıklı bir bağışıklık sistemine kavuşmayı mümkün kılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan bir diğer meyve suyu ise elma suyu. Vişne suyu ise ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olma özelliği taşıyor” dedi.

OKU ➤  Yeni Aşçılık Yarışması: Bocuse d’Or Battle İstanbul 2014

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir