Cevizli Ekmek

Malzemeler
• 1 kilo un
• 50 gram maya
• Yarım litre su
• 5 su bardağı ceviz içi
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, toz şeker, tarçın

Cevizli Ekmek Tarifi
Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 2 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mutfak robotunda ceviz içini sıvı yağla birlikte macun kıvamına gelene dek ezin. Tarçını da ekleyip tatlandırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 santim kalınlığında açın. Üzerine spatula yardımı ile cevizli harçtan sürüp katlayın. Hamuru bu şeklide yarım saat daha dinlendirin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra istediğiniz formda ekmek hamuru elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Ravioli Farina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir