Malzemeler:
• 8 adet kabak
• 3-4 çorba kaşığı mantar
• 2 dilim taze ekmek içi
• 4 çorba kaşığı süt
• 2 adet yumurta
• 150 gram taze kaşar peyniri
• Çeyrek su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz, karabiber
Fırında Mantarlı Kabak Tarifi;
Kabakları kazıyıp, kaynamakta olan tuzlu suya atıp bıçağın sivri ucu batıncaya kadar pişirin. Süzgece alın. Uzunlamasına ikiye kesip tatlı kaşığı ile içlerini çıkarın. Ekmek içini sütle ıslatın. Elinizle sütünü sıkıp ufalayarak bir kaseye koyun. Kabak içlerini kıyıp ilave edin. Yumurtaları, tuzu, biberi, kekiği, kaşar peynir rendesinin yarısını ve limonlu suda haşlanarak kıyılmış mantarları ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp kabakları dizin. Hazırladığınız harcı içlerine doldurup kalan peyniri üstlerine serpin. Kalan sıvı yağı gezdirin. Kızdırılmış fırında 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.