Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Fransız Tostu
Fransız Tostu

Fransız Tostu

Malzemeler:

√ 8 adet tost ekmeği
√ 2 yemek kaşığı tereyağı
√ 2 adet yumurta
√ 1 su bardağı süt
√ Yarım su bardağı toz şeker
√ 1 paket vanilya
√ 1 su bardağı labne peynir
√ Çeyrek su bardağı damla çikolata
√ Yarım çay bardağı portakal suyu
√ 1 adet dilimlenmiş muz
√ Üzerine serpmek için toz tarçın
Fransız Tostu Tarifi;
Sütü, yumurtaları, yarım su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı mikserle çırpın. Buzdolabında beklemeye alın.
Peyniri, damla çikolataları, portakal suyunu ve muzu karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Tereyağını yapışmaz tavada eritin. Tost ekmeklerinden ilk bölümü, buzdolabından çıkardığınız sosta ıslatın ve hemen tavaya alın. Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üstünde bekletin. Kalan tost ekmeklerini de aynı şekilde pişirin.
Meyveli iç malzemeyi ortalarına doldurarak 4 sandviç yapın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirip 10 dakika fırınlayın.
Fransız tostlarınızı tabaklara yerleştirin. Üzerine tarçın serpiştirip servis edin.

OKU ➤  İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de!

Bir Yorum

  1. ayvalık tostçusu vardır ya.. onu sveirez biz. ama öle herkesle gidilmiyo. çünkü yemesi baya meşakkatli… bi sürü kalori harcıyorum yerken dökmiyim diye yahu. :pama senin fikir de iyiymiş..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir