Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Firik Pilav Eşliğinde Et Sote

Firik Pilav Eşliğinde Et Sote

Malzemeler:
Et Sote İçin:
• 1 kilo dana kuşbaşı
• 2 adet kuru soğan
• 5 adet sarımsak
• 2 adet dolmalık biber
• 2 adet kaypa biber
• 1 adet domates
• 100 gram zeytinyağı
• 20 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 10 gram pul biber
Firik Pilavı İçin:
• 1 kilo firik
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet sarımsak
• 200 gram tereyağı
• 20 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 10 gram et suyu / bulyon
Röşti Patates İçin:
• 5 adet taze patates
• 100 gram krema
• 50 gram süt
• 10 gram toz kırmızı biber
• 5 gram karabiber
• 5 gram tuz

Firik Pilav Eşliğinde Et Sote Tarifi;

Et sote için; Kuru soğan ve sarımsağı küp keserek zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Sonra kuşbaşı et ve biberler ilave edip 5 dakika süreyle pişirin. Domates ve baharatları katarak 2 dakika daha ocakta kısık ateşte pişirip, dinlenmeye alın.
Firik pilavı için; Tereyağını tencere de eritin, küp kesilmiş kuru soğan ve sarımsakları ilave edin. Tencereye firiği katarak 5 dakika kısık ateşte soteleyin. Soteleme işleminden sonra kaynamış su ile et suyu/bulyon katın. (Kullandığınız Firik bulgurunun ölçüsünün 2 katı kadar kaynar su ekleyin). Baharatlarını serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Röşti patates için; Taze patatesleri kibrit şeklinde keserek tuzlayın. Ayrı bir tarafta krema, süt, toz kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı patateslerle iyice bulayın. Patatesleri 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  Dardanel, Türkiye’nin İlk Deniz Dostu Sertifikalı Ton Balığı Oldu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir