Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
468 25
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 parça kuzu incik (her biri 400 gram)
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 adet karanfil
1 adet kakule

 Safranlı Pilav İçin:

2 su bardağı baldo pirinci
3 su bardağı kaynar sıcak su veya et suyu
1 tutam safran
30 gram tereyağı

 Safranlı Pilav ve Kuzu İncik Tarifi;

Safranlı pilav için pirinci yarım saat sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Safranı bir çay bardağı sıcak suda eritin. Pirinci beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Demlendirmeye bırakın. Sıvı yağı tencerede kızdırıp kuzu inciklerin, kemikli olarak her tarafını kızartın. Doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz sapı ve defne yaprağını etlere ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyin ve bir dakika daha kavurup unu ilave edin. 1 dakika sonra etlerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kapağını kapatıp hızlı ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın.

Etler kemikten ayrılana kadar demlendire demlendire pişirin. Etler piştikten sonra tuzunu ve baharatını (karanfil ve kakule) ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 1 saat dinlendirin. Safranlı pilav ve isteğe göre domates sos eşliğinde servis yapın.

 

 

 

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Tavuk Külbastı

Next Post

Çilekli Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilekli Tart

Çilekli Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki