Ana Sayfa » Haber Turu » Türkiye’nin en tanınan 12 şefi Fairy Platinum ile hayat bulan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabında buluştu

Türkiye’nin en tanınan 12 şefi Fairy Platinum ile hayat bulan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabında buluştu


Yemek Danışmanı Sedef İybar’ın, Türkiye’nin en tanınan 12 şefinin aileleri için pişirmeyi sevdikleri yemekleri derlediği “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabı, Fairy Platinum ile hayat buldu.

Mutlu mutfakların vazgeçilmezi Fairy Platinum, Türkiye’nin en tanınan 12 şefinin aileleri için pişirmeyi sevdikleri yemekleri bir araya getirdi. “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabının tanıtımı, kitapta yer alan tariflerle hazırlanan yemekler eşliğinde; Berna Laçin, Sedef İybar ev sahipliğinde ve şeflerin katılımıyla gerçekleşti.

Ayşe Tüter, Berna Laçin, Elif Edes Tapan, Emine Beder, Eyüp Kemal Sevinç, Gazi Ateş, Gülhan Kara, Memet Özer, Oktay Aymelek (Oktay Usta), Sahrap Soysal, Sedef İybar ve Tolga Atalay’dan oluşan Türkiye’nin en tanınan 12 şefi, “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabına birbirinden lezzetli fırın yemekleri tarifleri ile değer kattılar.

Kitapta; AyşeTüter’in “Kuzu İncik’i, Berna Laçin’in “Portakal ve Soya Soslu Somon”u, Elif Edes’in “Elmalı Tart”ı, Emine Beder’in “Sebzeli Rulo Köfte”si, Eyüp Kemal Sevinç’in “Fırında Hardallı Piliç But”u, Gazi Ateş’in “Fırın Sütlaç”ı, Gülhan Kara’nın “Fırın Makarna”sı, Memet Özer’in “Tavuk Budu Tandır”ı, Oktay Aymelek’in “Kabaklı Dereotlu Peynirli Börek”i, Sahrap Sosyal’ın “Cevizli Kimyonlu Köfte”si, Sedef İybar’ın “Ayva Tatlısı” ve Tolga Atalay’ın “Fırında Mantarlı Patates”i yer alıyor.

“Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler”in tanıtım toplantısında, kitabı yayına hazırlayan Sedef İybar, “Tanıdığınız ve sevdiğiniz mutfak üstadı dostlarımla bir araya gelerek aileleri ile paylaştıkları mutlu sofralar için yapmaktan en çok hoşlandıkları tarifleri istedim” dedi ve şöyle devam etti: “Her biri birbirinden lezzetli bu yemekleri pişirirken ve yerken büyük keyif alacağınıza inanıyorum. Mutfaklarında farklı lezzetler denemeyi seven, aileleri için yemek yapmaktan mutluluk duyan mutfak dostları için ideal bir danışman olacak “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabı, mutfak arşivlerindeki yerini alacak. Bu anlamda benim için ayrı bir değer taşıyor. Bu kitaptaki her tarif inanıyoruz ki aile sofralarına ilham verecek.”

OKU ➤  Geleneksel Türk Mutfağı, II. Türk Mutfağı Zirvesi’nde Tartışıldı

Fairy’nin marka elçisi ve “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabında “Portakal ve Soya Soslu Somon”u ile yer alan Berna Laçin “Hiçbirimiz sabah uyandığımızda düzenli mutfağımızın görüntüsünü bozan akşamdan ıslatılmış bulaşıkları görmek istemeyiz. Lezzetli yemeklerin ardından aynı keyfi mutfağınızda da yaşamanız, bulaşıklarınızda ve makinenizdeki yağlardan kolayca kurtulmanız için size bir öneride bulunmak istiyorum. Ben Fairy Platinum ile işlerimi kolaylaştırdım. Zamanın çok değerli olduğu günümüzde mutfakta harcanan saatlerin değerini biliyorum ve size de zor yağları çözerek suda bekletme etkisi oluşturan yeni Fairy Platinum’u öneriyorum. Bir yandan kitaptaki tariflerin tadını çıkarırken bir yandan da Fairy Platinum ile mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltmanızı ve sevdiklerinizle keyifli sofraları paylaşmanızı diliyorum” dedi.

Aileniz ile birlikte sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak ve Fairy tarafından sosyal medyadaki takipçilerine hediye olarak dağıtılacak olan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabına ulaşmak için sosyal medyada Fairy’yi takip etmeniz yeterli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir