Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler:
2 adet şeftali
4 adet kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşı esmer toz şeker
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet karanfil (havanda ezilmiş)
Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı:
Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, havanda ezilmiş karanfili, tereyağını ve şekeri ekleyip karamel rengi olana dek karıştırın. Meyveleri ekleyin. 5 dakika boyunca meyveleri zedelememeye özen göstererek tavayı sallayın veya meyveleri kaşıkla karıştırın. Ocaktan alın, kavanoza aktarın.