Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Erik Dolması

by Yemek Zevki Editör
23 Temmuz 2016
in Pratik Yemekler
483 10
0
Erik Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

erik-dolmasi

Erik Dolması Malzemeler:

500 gram yeşil erik

200 gram pirinç

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 paket dolmalık fıstık

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet soğan

 

Erik Dolması Hazırlanışı:

Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.

Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Pirinci, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte birkaç kez kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene dek pişirin.

Erikleri yıkayıp süzün. Alt kısımlarını keserek içindeki çekirdeğini alın. Hazırladığınız iç malzemeyi eriklerin içlerini doldurun. Tencereye açık kısmı alta gelecek şekilde, hiç aralık olmadan yerleştirin. Kalan zeytinyağını da eriklerin Üzerlerine dökün. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de serpin. Eriklerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım pişirin, sonra da ateşi iyice kısıp erikleri yumuşayana kadar pişirin.

Tags: Erik DolmasıErik Dolması MalzemelerErik Dolması TarifiErikDolması
Previous Post

Kesme Tepsi Şac Oruğu

Next Post

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki