Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Erik Dolması

Erik Dolması

erik-dolmasi

Erik Dolması Malzemeler:

500 gram yeşil erik

200 gram pirinç

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 paket dolmalık fıstık

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet soğan

 

Erik Dolması Hazırlanışı:

Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.

Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Pirinci, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte birkaç kez kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene dek pişirin.

Erikleri yıkayıp süzün. Alt kısımlarını keserek içindeki çekirdeğini alın. Hazırladığınız iç malzemeyi eriklerin içlerini doldurun. Tencereye açık kısmı alta gelecek şekilde, hiç aralık olmadan yerleştirin. Kalan zeytinyağını da eriklerin Üzerlerine dökün. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de serpin. Eriklerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım pişirin, sonra da ateşi iyice kısıp erikleri yumuşayana kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir