Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zeytinyağlı Mantar Sote

Zeytinyağlı Mantar Sote

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo mantar

1 adet kırmızı soğan

4-5 diş sarımsak

1-2 adet renkli biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, beyaz biber, kekik, pul biber

Hazırlanışı:

Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve kararmaması için kullanana dek limonlu soğuk suda bekletin.

Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve küp doğranmış kırmızı soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.  Soğanlar yumuşamaya başlayınca, zar şeklinde doğranmış renkli biberleri ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. En son mantarları da ilave edip önce harlı ateşte birkaç dakika çevirin.  Daha sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin, ocaktan alın, servis yapın.

#zeytinyağlımantarsote #mantar #sote #zeytinyağlı #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.