Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ananaslı Kereviz Salatası

Ananaslı Kereviz Salatası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

4 dilim ananas

1 adet küçük boy kereviz

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet ekşi yeşil elma

1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi

Bir tutam tuz

4 çorba kaşığı süzme yoğurt (tepeleme)

Yarım kutu krema (100 ml)

Hazırlanışı:

Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan rendeleyin ve kerevizle birlikte karıştırın.Süzme yoğurt ile kremayı çırpın. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. En son ceviz içini de ilave edin. Tekrar karıştırın. Kalınca dilimlenmiş ananası servis tabağına yerleştirin. Üzerine elmalı kereviz karışımını yayın. İsteğe göre turuncu domates ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

#ananaslıkerevizsalatası #kerevizsalatası #salata #kereviz #kışsalatası #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.