(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo mantar
1 adet kırmızı soğan
4-5 diş sarımsak
1-2 adet renkli biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, beyaz biber, kekik, pul biber
Hazırlanışı:
Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve kararmaması için kullanana dek limonlu soğuk suda bekletin.
Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve küp doğranmış kırmızı soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar yumuşamaya başlayınca, zar şeklinde doğranmış renkli biberleri ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. En son mantarları da ilave edip önce harlı ateşte birkaç dakika çevirin. Daha sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin, ocaktan alın, servis yapın.
#zeytinyağlımantarsote #mantar #sote #zeytinyağlı #food #yummy #dessert