• 10 adet kurutulmuş patlıcan
• 10 adet kurutulmuş domates
• 4-5 adet soğan
• 3 baş sarsmak
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı biber salçası
• 2 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 2 su bardağı sıcak su
• Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
• 2 adet limonun suyu-Yeterince su
Hazırlanışı:
Kuru patlıcanları ve domatesleri geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın.
Dolma içini hazırlamak için; Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız harcı domates ve patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika süreyle pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.